Ny vecka, ny dag, nya tag!

Helgens utbildning var fantastiskt rolig och lärorik! Det blev långa dagar men det var det värt. Fjant fick följa med mig igår och skötte sig kanonbra. Givetvis charmade han alla :) Nu är det bara att planera in vidare utbildning för mig till våren. Både jag och Daniel ska gå M1 och M2 (utbildning för MH-figuranter) också så att fler hundar har möjlighet att mentalbeskrivas. Sen har jag planer för Puma och Fjant, får se hur det blir med det ;)

Jag har anmält Fjant till Internationella i Kajaani nu också. Ska bli spännande att se hur det går för honom i grannlandet Finland. Pratade med Weronika på kennel Florida i Polen (hon äger Fjants pappa Ten) och hon tyckte att Fjant var jättefin och hade superfint huvud, det var riktigt kul att höra! Hon frågade även om hon fick lägga upp bilder på Fjanten på Tens sida, synd bara att jag inte har så många nya kort, kameran är ju fortfarande på lagning...

Det är full rulle här hemma, jag håller på att möblera om samt rensa bland kläder och prylar. Helt otroligt vad man samlar på sig! Och fort går det! Vi letar ju fortfarande efter hus och det är bra att gå igenom allt man har och rensa ordentligt bland allt bra-att-ha så att man slipper göra det den dagen man bestämt sig för att flytta.

Ikväll är det uppfödarutbildning i vanlig ordning :) När vi kommer hem igen ska i gå en långprom med dogsen runt Prästholmen. Det har äntligen kommit snö! Förhoppningsvis stannar den den här gången så att vi får en riktig vinter!

Och imorgon är det premiär för nya hemsidan ;)

Lördag

Idag är jag uppe med tuppen! Dogsen ligger i sängen och sover bredvid husse :) Deras myskoja blev klar igår kväll och Fjant som var hela tiden nyfiken på vad jag höll på med var först med att inviga den. Alla tre låg där i en hög och mös men när det blev dags att sova klättrade de ändå upp i sängen, de är helt hopplösa! Jag tror att jag ska ta och fixa till överdraget på framsidan så att det täcker lite mer, jag har ju massa tyg över. Och kanske sy två kuddfodral så att de har fyra kuddar totalt där i. Jag blev faktiskt rätt nöjd med mitt projekt. Och så passar kojan så bra ihop med dogsens röda BIA-bädd :)




Både idag och imorgon är jag på utbildning på brukshundklubben, ser verkligen fram emot nya kunskaper och erfarenheter och trevliga hundmänniskor förståss :)

Pet Art

Shoppade hundgrejjer idag :) Köpte 3 st Pet Art kit. Så ikväll ska jag fixa dogsens tassavtryck som ska få pryda väggen i sovrummet.





Köpte även saker till myskojan som jag håller på att fixa åt dogsen, bild kommer då jag är klar med den ;)

Torsdag

Vi ställde in WP-träningen idag, min förkylning blir bara sämre :( Jag piggnade dock till lite mot kvällen och gick en rask runda med Puma runt Prästholmen. Fick sällskap av Ella och hennes Puma + Pia. Pumis blev helt till sig när vi kom mot sjön som var nästan helt isfri. Det räckte för henne med att blöta framtassarna - hon flög upp på en gång och inte alls var lika badsugen längre :) Gick en runda med pojkarna också och Fjant fick gå utan koppel, skötte sig finfint. Han är så duktig lillggossen min! Jag har ju dock tendens att alltid glömma bort att han är fortfarande liten och ställer ibland lite för höga krav på honom, ska försöka bli bättre på den fronten.

Ska plugga lite innan utbildningen i helgen, det ska bli riktigt kul att gå den!




Best, Puma & Fjant - en för alla, alla för en


7 Truths About...



1. Puma bodde i Skåne tills hon var 11 månader gammal.
2. Puma är helt beroende av kärlek och närhet (i massor).
3. Puma är en riktig blondin, hon är alltså inte så bright...
4. Men hon är riktigt bra på viltspår och har ett 1a pris i ÖKl.
5. Och det hon är världsbäst på är att se söt ut :)
6. Puma älskar att ha kläder på sig, det är bland det bästa hon vet!
7. Puma vägrar sova nån annan stans än i sängen, mellan mig och husse.




1. Fjant är en morsgris de luxe, han älskar verkligen sin matte :)
2. Fjants bästa kompis Rambo är ca 5 gånger mindre än honom.
3. Fjant säljer lätt sin själ till djävulen för en liten korvbit.
4. Han lever verkligen upp till sitt namn, han är en riktig fjant!
5. Han är väldigt rolig att leva med, han hittar på massa hyfs och är vår alldeles egna clown som står för underhållningen här hemma.
6. Fjant älskar alla även om det inte alltid är ömsesidigt.
7. Han har aldrig någonsin varit rädd för något/någon.




1. Best som blir 9 år gammal beter sig som om han var 2-3 år.
2. Han har aldrig varit sjuk, vi har verkligen haft tur med honom!
3. Best "pratar" när han vill oss något för att sedan visa vad han vill.
4. Man kan kommendera Best på tre olika språk.
5. Best är helt tokig i cupcakes, han gör vad som helst för en smula!
6. Han är för övrigt en sann mästare på att tigga.
7. Best är hopplöst förälskad i Fjants mamma Diva :)

Qulan

Jag har börjat ge Fjant frukost i Qulan och han tycker att det är jättekul! Han är ju så matglad och glupsk och vill gärna kasta i sig all mat på en gång men nu får han tänka lite och dra ut på det roliga :)


Puma verkar vara lite avis på Fjanten som får roa sig med Qulan så jag ska köpa en egen till henne också. Och till Best som egentligen är väldigt skeptiskt till det upplägget vid utfodring men han får väl vänja sig. Vi har ju en till aktiveringsboll, eller aktiveringskub kanske man ska kalla den, som ser ut som en stor tärning med ett hål i. Puma tycker att den är lite läskig och Best och Fjant försöker tugga sönder den för att komma åt maten/godiset istället, vi hålerl oss nog till bollar i fortsättningen.


Onsdagen

Matte, dvs. jag, är fortfarande sjuk. Det känns dock som att det är på bättringsvägen nu. Men vi höll oss hemma nästan hela dagen, det är ju bättre att jag blir frisk fort istället för att dra ut på förkylningen.

Ikväll var jag och Fjanten på socialträning. Han tyckte att Zita som har precis börjat löpa var högst intressant. Och så blev han lite kär i bullterriern Otto :) Vi hade det jättetrevligt om man bortser från all slask och is ute vilket gjorde det lite jobbigt att promenera.

Och nu ska jag och Pumis ha skönhetsvård! Puma ska få en dusch och sen ska jag klippa klorna, rengöra öronen och skrapa tänderna på henne.

ESPREE

Idag köpte jag ett nytt schampo, Espree Tea Tree & Aloe, åt Pumisen vars hud har blivit lite känslig igen. Använde det schampot på henne för flera år sedan då hon fått utslag och finnar och det gör faktiskt susen! Jag är riktigt nöjd med Espree's pälsvårdsprodukter och kan varmt rekommendera dem!




Tea Tree & Aloe Medicated Shampoo är ett terapeutiskt, pH-balanserat vårdande schampo. Bidrar till pälsens återställande, även intensivvård för huden. Tea treeolja är varsamt mixat med Aloe Vera, kokosolja, salicylsyra (framställs ur älgört), avokado-olja och bassiasmör. Dessa ingredienser bidrar till ett vårdande schampo för dermatit orskat av insektsbett, hot spots, mjäll och svamp, efterlämnar en mjuk päls med vacker lyster.


Bloglovin

Nu kan man prenumerera på vår blogg med Bloglovin :)


Måndag

Det kom lite snö inatt/idag, dock är det plusgrader ute så snön håller på att smälta... Riktig vinter vill vi ju ha! Fjanten blev i alla fall helt lycklig när han såg snön imorse :) Puma blev inte lika glad då hon avskyr när det är blött ute. Besten bryr sig då inte alls, han är för gammal och belevad för det.

Pumas WP-sele glömde jag ju att ta ut ur Daniels bil så det blev ingen DW för henne idag, jag får ta det imorgon istället. Jag och dogsen gick i alla fall en långprom, eller halkade runt rättare sagt :p

Ikväll var vi på uppfödarutbilningen i vanlig ordning. Kursledaren var borta och jag och Camilla fick ansvara för att hålla diskussionen levande. Det blev att diskutera om juridik i en timme sen kom vi in på en massa annat runt omkring det, det är ju lätt att det skenar iväg. Jag är då nöjd med vår insats, vi har ju faktiskt gått igenom en hel del :) Ska läsa lite mer i boken + läsa på SKK's hemsida innan jag ska sova!





Kvällen

Jag och Puma gick en promenad med Linnéa och sötaste Rambo :) Det började förståss regna då vi gått en liten bit... Vi var ute i ca 40 minuter och både jag och Puma blev väldigt blöta. Puma var inte speciellt road över att vara ute och gå i blötvädret, hon hade ju inget täcke på sig. Hon blev i alla fall lite gladare då hon fick springa lös på ängen och retas med lille Rambo - hon sprang fort som bara den mot honom och typ en decimeter från honom tvärvände hon och sprang iväg, haha!

Puma sitter och spanar


Besten fick klickerträning inomhus - läggande och ställande under gång + fjärrdirigering. Och så fick han öva på att vara tyst under momenten, Best tycker nämligen att det är jättekul att träna lydnad och vill gärna småskälla av glädje då man kommenderar honom.

Fjanten var ganska trött efter WP-träningen och piggnade till mot kvällen och då var det full fart här hemma, han var sååå busig! Puma hakade givetvis på och hittade på hyfs tillsammans med honom. De två är ju våra clowner, man får skratta väldigt mycket åt deras påhitt :)




Fjant har äntligen lärt sig att leksaker finns i leklådan och inte i tvättkorgen!



En liten uppdatering :)

Idag var vi på WP-träning i vanlig ordning. Fjant har fått ett rejält träningspass! Uppvärming - lätt DW i 20 minuter först. Best har fått följa med och gå med klövjeväskan och bära 1,5 kg på varje sida. Sedan fick Fjant köra tyngre DW i intervaller och vi övade på teknik och start/stopp. Vi avslutade med nedvärvning i 20 minuter och massage & stretch direkt efter att vi kommit hem.. Fjanten är himla duktig och han tycker att det är så fantastiskt roligt att träna :) Jag ska ta och sy en ny sele till honom, han har ju blivit så stor och måste ha Bests sele när jag tränar med honom vilket gör att Daniel inte kan träna Best samtidigt...

Imorgon ska Puma få ett DW-pass har jag tänkt. Det blir nog att gå vår favoritrunda i skogen på ca en timme. Ska ta med mig pojkarna också så de får springa och busa så att alla hundar är trötta och nöjda då vi ska på uppfödarutbildningen på kvällen. Vi är klara med anatomin och hundmaten och ska börja med juridikkursen imorgon. Jag har än en gång läst igenom stadgarna och reglerna och läst tre kapitel i boken så jag känner mig ganska bra förberedd.

Sofia borde få veta resultatet från Hiros rabiestest i veckan, hoppas att han byggt upp nog med antikroppar så att vi kan åka till Kajaani tillsammans! Jag har ju bestämt att jag och Fjanten ska dit ;)

Ska även ringa och efterlysa min kamera imorgon, den har varit på lagning i nästan 4 veckor nu och jag saknar den väldigt mycket!




min favoritbild från sommaren -09, Fjant & Zita :)
 


Norrbottens Vackraste Hund 2009

I lördags var det dags för NVH-09! Fjant ställdes i Valp II mot två andra hanvalpar. Han fick fantastiskt bra kritik av domaren Bengt Nilsson som dömt amstaff sedan 1996, och blev 2a i konkurrensen med HP :)

"Riktig amstaff. Härlig att se! Utmärkta detaljer. Härligt huvud och uttryck. Toppen topline. Välvinklad fram och bak. Utmärkt kropp för sin ålder med lagom benstomme. Utmärkt päls. Ett mycket gott rörelseschema."



Jag anmälde Fjant och Tyra till parklassen och ställde ut dem två busarna.
De skötte sig ganska bra men vi blev tyvärr inte placerade.




Jag ställde i vanlig ordning ut frallan Bonnie som blev 2a i kk med HP :)


Det blev en väldigt lång dag för mig eftersom jag även jobbade på utställningen. I finalen under kvällen fick man se väldigt fina hundar och riktigt duktiga handlers :) Stort grattis till Mats med Cisco som blev Norrbottens Vackraste Hund 2009!

Nu tar vi en paus från utställning och är tillbaka i ringen till våren. Det blir kanske att åka till Kajaani i Finland i januari så att Fjanten får en till bedömning som junior, vi skippar ju Vinnarutställningarna i Helsingfors. Vi har inte riktigt bestämt om vi ska åka, anmälningstiden går ut om två veckor så vi hinner ju fundera på det.


RSS 2.0