2009

Snart är det här året slut och här kommer en liten sammafattning av vårt 2009:

   Bra
+ jag fått en alldeles egen bil, en Volvo V70
+ lille Fjant Isaksson flyttar hem till oss
+ Fjant ordnar pokaler & rosetter åt mig ;)
+ dogsen godkända i Anlagsklass Viltspår
+ Puma får ett 1a pris i Öppen Klass Viltspår
+ Sandra hjälper mig med tävlingslydnaden
+ Best, Puma & Fjant HD/ED/Knä-röntgas
+ Best och Puma får var sitt EU-Pass
+ WP-läger med SWBA, SWB Boden bildas
+ jag & Daniel går SKK's Uppfödarutbildning
+ jag påbörjar min instruktörsutbildning @ SBK
+ jag har blivit AST Klubbens ombud i Norrland
+ jag har även blivit aktiv i SvTeK/ÖNTeK
+ jag lärt känna helt fantastiska människor
   samt även lärt känna mig själv lite bättre


   Blä
- pappa gick bort bara 45 år gammal...
- Fjant är testad Ataxia Affected :'(
- Fjant har för lite rabiesantikroppar,
  dvs. det blir inga utställningar utomlands
- inget kennelnamn pga protest
- jag har än en gång blivit hemskt besviken
  på människor jag tyckt mycket om
- jag har nog blivit lite mer bitter också


   Planer för 2010
» jag börjar äntligen plugga - 50% i skolan, 50% på distans, ska bli riktigt kul!
» ringsekreterarutbildning i januari, målet är att bli auktoriserad under våren
» få en nytt kennelnamn, pga protest fick vi ju skicka in nya alternativ...
» Puma och Fjanten ska gå terapihundutbildning, som vi har längtat!!! :D
» Puma och Fjant ska tävla vidare i Öppen Klass Viltspår, hoppas på SVCH ;)
» träna mycket tävlingslydnad med Fjant och starta i LK1 till sommaren, LP1?..
» Sommarkampen med SWBA, WP-tävlingsdebut för Fjanten
» MH med Fjant och hans kullsyskon, jag och Daniel ska gå M1 och M2
» massor med roliga aktiviteter & hundträning med SWB Boden, 
   AST Klubben & Terrierklubben
» utställningschemat är fullspäckat, det blir både Sverige och Finland
» flytta till ett eget hus (?) och skaffa en till fyrbent familjemedlem (!!!)


Mina boys *looove*






Röntgen

Fjants röntgenresultat

HD:C/C
ED:0/0
Knä:0/0

Jag förstår faktiskt inte riktigt hur Fjanten kunde få C på höfterna, hans höfleder ser betydligt bättre ut än Pumas som är C men bara lite sämre ut än Bests som är A. Se bilder själva.

Puma HD:C/C




Fjant HD:C/C




Best HD:A/A


Vi lever!

Long time, no blog, jag vet!..

Här har det nog inte hänt som mycket sen jag bloggade sist. Vi har fått lite mildare väder, nu är det bara -10 ute på dagarna. Skönt för både mig och hundarna att kunna vara ute mer och att vi inte går miste om så mycket träning :) Vi har ju fått hoppa över några DW-pass ör det varit alldeles för kallt ute...

Jag har börjat träna tävlingslydnad lite mer ordentligt med Fjanten nu, målet är att starta i LK1 i sommar. Jag och Sandra har bestämt att vi ska träna tillsammans en gång i veckan och jag får ju då träna med Fjant en hel del hemma också givetvis. Henne kommer jag att pumpa på massa kunskap, Sandra är ju utbildad SBK instruktör och har tävlat i bruks i många år ;) Lyxigt att ha en privattränare!

Det blir inte att åka till Kajaani med Fjanten, han hade inte tillräcklig mängd antikroppar, typiskt! Nu måste jag göra om vaccinationer och blodprov... Snacka om att jag haft himla otur, hoppas det vänder snart! Imorgon ska jag ringa SKK och få veta Fjantens officiella HD/ED/Knä-graderingar.  De lär säkert inte vara bättre än de preliminäre, jag har ju blivit en sann pessimist nu ser ni, hehe! Nåväl, jag vet hur hans leder ser ut och han kommer aldrig få problem med dem enligt vår veterinär.

Idag blev det lite hundshopping :) Pumis fick en stickad tröja som hon kan ha ute då det är lite för kallt för henne att inte ha nåt på men ändå för milt för att ha vintertäcket. Tröjan går över hela ryggen så den borde hålla en del värme iaf. Puma är då skitnöjd med den (hon som älskar att ha kläder på sig!), hon höll på att skutta och snurra runt då jag tog på henne den :) Och så köpte jag nya hundträningsvinterkläder från Arrack till mig själv, är supernöjd jag med! Jag skippade dock att skutta och snurra och rulla med dem på :p En ny klicker inhandlades också, jag råkade ju ta sönder min sista fungerande klicker igår under lydnadsträningen.

Ikväll ska jag och Daniel på uppfödarutbildningen, jag måste ta och plugga lite innan. Vi tar ett litet jullov och ska fortsätta med utbildningen efter nyår. Det ska faktiskt bli rätt skönt att ta ledigt från uppfödarböckerna, jag har ju några andra spännande böcker att läsa. Håller på att läsa Med Sikte På 10:an igen och den här gången är jag smart och skriver ner saker som jag tyckt var bra samt sammanfattar varje kapitel i några punkter. Det är faktiskt ett jättebra sätt att ta till sig det man läst och fundera på hur man själv kan använda sig av tips och råd som ges i boken samt att det är praktiskt att man kan liksom gå tillbaka och se vad de olika kapitel/delar handlade om mm.

Nä, nu ska jag inviga vår nya klicker och lära Best nya tricks! Tänkte försöka återuppta det klassiska "skämmas"=lägga ena tassen över nosen som han kunnat en gång i tiden, sen tänkte jag lära honom att blunda alt. blinka och gäspa på kommando - inget man har nån större användning av men kul aktivering för hunden :)

Tisdag

Det har gått bra hos veterinären igår :) Våra hundar älskar ju att åka till djurkliniken och deras favoritveterinär Ingemar! Best och Puma fick lämna lite blod till rabiestestet. Pumis är så jäkla söt - hon satt och viftade på svansen då sköterskan stack henne med nålen, och sen skulle hon bara pussas med henne. Besten var dock inte lika förtjust som henne, man såg på honom att han tyckte det var lite obehagligt men det gick bra i alla fall. Och Fjanten var ju förståss sötast då han fick sedering och höll på att somna. Jag är helt fascinerad av röntgenmaskinen de har på djurkliniken, man får se bilderna på en gång på en stor skärm och veterinären kan zooma in plåtarna, ändra ljussättning mm. så att man verkligen ser allt. Fjant har eventuellt en pytteliten pålagring på ena knät men det är som sagt inte helt säkert. Jag frågade givetvis vad vi ska tänka på om det är så att det finns lite artros där men Ingemar sa att vi inte alls behöver bekymra oss om den då den är minimal enligt honom. Armbågarna såg fina ut, höfterna vill jag nog inte spekulera om, det är bara att vänta på SKK's gradering. Fjants plåtar borde bli avlästa på torsdag så resultatet finns nog på hunddata på fredag. Fjanten var lite bakis efter sederingen och inte mådde helt bra - han var gnällig och mammig, så han spenderade resten av dagen i min famn för då gnällde han inte och kunde slappna av och sova.

Idag ska jag åka till Luleå och göra några ärenden med mamma. Sen ska jag hem och aktivera dogsen. Ikväll är det WP-träning i vanlig ordning och Best ska få följa med :)


Söndagen

Idag åkte vi bil i sammanlagt 8 timmar... Det borde har gått fortare men vädret var inte helt bra, det snöade rätt mycket uppåt landet. Imorse packade vi alltså in hundarna och oss i bilen och begav oss mot Kiruna för att hälsa på Madde och Fiffis och Izors puppisar :) De är helt bedårande! Och väääldigt busiga :D
Min favorit är helt klart lilla Stand Strong Classy Miss E som är bara för söt.



Fjant var lite skeptiskt då alla nio busarna rusade mot honom och skulle hälsa, han tyckte nog att de var lite obehagliga - Fjant sträckte på sig allt han kunde för att valparna inte skulle komma åt hans huvud och han lyfte högt på benen då han gick. När valparna hälsade på honom en och en var han sig själv igen men hela valpgänget samlat var nog lite too much. Best och Puma missade valparna då de låg och snarkade i bilen istället, så roliga var de två!

Det var jättekul att träffa Madde och Diva, Nova, Izor, Dozer och Fiffi + pups. Dozer, Fjants bror, är så sjukt lik Fjanten till sättet, han är bara för härlig! Han är som en stor bebis :) Och Diva och Izor har blivit så vältränade och helt snygga, utställningar 2010 - here we come ;)

Ikväll fick Fjanten ett DW-pass: 15 kg i 40 min. Sen blev det bus med lille Rambo på fotbollsplanen. Best och Puma stannade hemma med Daniel, de hade inga större planer på att lämna soffan och mysfilten. De två har verkligen haft helg!

Imorgon ska vi till veterinären! Jag är förståss ganska så nervös. Men det blir nog bra hur det än går. Med tanke på oturen jag drabbats av det senaste halvåret så finns det nog inte så mycket som kan klå den.

 


Helg!

Jaha, då var det helg igen! Idag ska vi bara ta det lugnt och umgås, kan hända att vi åker och köper en ny slit&släng-bil, beror på om han som har den hör av sig...

Daniel tog Best & Puma och åkte en sväng till jobbet medan jag och Fjant åkte till Storheden och köpte valppaket åt Maddes valpar. Vi kanske åker till Kiruna imorgon och hälsar på, jag vill ju pussa på små tassar och klia valpmagar! Och dogsen lär ju vara förtjusta i de små, Fjanten älskar ju små bebbar så han blir nog helt överlycklig. Synd att jag fortfarande inte fått tillbaka kameran... Ska ringa Expert i veckan och efterlysa den.

Hipp Hipp Hurra!

Fjant Isaksson blir 1 år idag!!! :D

Helt otroligt att tiden gått så fort, det var ju inte alls länge sen han var en liten bebis!



På måndag är det dags för officiell HD/ED/Knä-röntgen. Det ska även tas blodprov som ska rabiestestas, hoppas att Fjanten har byggt upp nog med antikroppar så att vi kan åka till Finland i januari!

Nu när Fjanten är en stor kille är det en hel del som jag planerat in 2010:
• Internationella i Kajaani, Finland
• Terapihundsutbildning i januari
• Mentalbeskrivning till våren
• Tävla i Öppen Klass Viltspår
• Starta i LK1 till sommaren
• Sommarkampen med SWBA
• & en hel del utställningar ;)

Tisdag...

...plusgrader ute och snön håller på att smälta :( Hundarna har fått härja på fotbollsplanen och de var helt busiga! Man får passa sig så man inte blir översprungen, dogsen ser sig inte för alltid när de springer och leker, hehe! Jag ska inte dra med dem ikväll, det är halt ute och jag vill inte att nån hund ska sträcka sig så vi får gå en långprom istället. Fjanten får gå med klövjeväskan. Nästa måndag ska han ju röntgas så jag vill se till att han är i bra form då.

Mina böcker har kommit! Köpte Cesar Millans bok Ledarskap med Cesar och Training your Pit Bull av Joe Stahlkuppe + en bok som SBK's instruktörsutbildning i allmänlydnad bygger på så nu har jag en hel del att läsa :) Jag tycker att Cesars böcker är mycket bättre än tv-showen, han har en hel del intressanta och bra tankar kring hund och hundägandet. Pitbullboken köpte jag bara för att, ska bli intressant att läsa om författarens syn på rasen och träning!




En helg efter årskiftet ska jag vara på Hundhuset i Luleå och prata om amstaffen, AST Klubben och även om SWB Boden. Det ska bli väldigt roligt! Ska fixa häften med rasinfo som jag kan dela ut också.


V50!

Ja, då var det en ny vecka! Och såhär ser den ut för oss:

Måndag: Uppfödarutbildning - Parning & Valpning
Tisdag: Weight Pull träning med SWB Boden
Onsdag: Socialträning med Lokala Kennelklubben
Torsdag: WP + Fjanten min fyller 1 år! :D
Fredag:
Lördag:
Söndag: Weight Pull träning med SWB Boden

Idag blev det ingen sovmorgon för mig, hela förmiddagen spenderades på stan, jag var på ett möte + gjorde några ärenden. När jag kom hem blev det en lydnadspromenad med Fjant - han fick öva på läggande och ställande under gång, fritt följ samt platsliggning med en hel del störning. Best och Puma var ute på en 40 minuters powerwalk med mig efter att jag lämnat Fjanten hemma. Besten fick gå med klövjeväskan på och bar på 3 kg. Nu måste jag verkligen köpa en väska till Pumisen också så att även hon får ut lite mer av promenaderna!

Sen blev det lite planering inför en aktivitet jag ska anordna genom Amstaff Klubben, ska bli riktigt kul och förhoppningsvis givande för dem som ska vara med. Kan avslöja att det kommer att handla om mentalitet och beteende. Info kommer ut på klubbens hemsida då jag satt datum och plats. Surra i telefon har jag också hunnit med :) Pratade med min mentor om allt mellan himmel och jord i över en timme, alltid lika trevligt! Det är helt fantastiskt att ha någon med så mycket kunskap och erfarenhet som man kan diskutera med, bolla idéer med samt ställa dumma frågor till :D

Ikväll blir det uppfödarutbildning för mig och Daniel, vi ska börja med en ny del - Parning & Valpning! Måste komma ihåg att posta nya kennelnamnsförslag till SKK också. Vi har nött FCI's hemsida i flera dagar samt krigat om olika alternativ här hemma och jag känner mig faktiskt väldigt nöjd med våra val oavsett vilket av namnen vi får :)

 


YES!!!

Det känns som att oturen vänder :)

Tercha ringde ikväll och... från&med nu är jag AmstaffKlubbens ombud i Norrland!!! :D Så jäkla kul! Nu ska jag sätta igång och planera diverse hundaktiviteter för våra medlemmar här uppe ;)

Och så kom jag i kontakt med en fantastisk person och vi har lite planer för framtiden, ska bli riktigt spännande det här!


Helg!

Det är riktigt skönt att vi inte haft så mycket inplanerat denna helg! Även hundarna verkar njuta av att ta det lugnt :)

Ännu mera snö har vi fått här i Boden och jag börjar nästan längta till jul. Jag som inte brukar tycka att det är särskilt spännande med denna högtid. Fjant är då överlycklig över all snö och är helt fascinerad över att han kan sticka ner huvudet under snön och "gömma" sig. Han är som en liten unge - "ser jag ingen då ser ingen mig". Och han äter lätt 5 kg snö om dagen nu, haha! Puma tycker att det är fantastiskt roligt att skutta i snön som en hare :) Vet inte riktigt hur jag ska göra med henne i vinter, hon har ju nästan ingen päls på magen, bröstet, halsen och på insidan av benen och hon blir sååå röd där efter att ha härjat i snön. Och det blir så klumpigt för henne att springa och busa med overallen på...

Imorgon, eller rättare sagt idag, ska vi på WP-träning med dogsen :) Sen ska vi åka till Storheden och handla lite allt möjligt. Jag är givetvis mest intresserad av att gå på Djurmagazinet ;)


Skönhetsvård

Ikväll ska Fjanten få en dusch! Ska ta och skrapa/rycka bort all lös päls som han har också så att han förhoppningsvis fäller mindre.

 


Jag bara älskar Espree's produkter - Color Enhancing Shampoo som doftar vanilj och Luxury Remoisturizer som doftar kokos! Och min fusk FurMinator är bara sååå bra!


Kvällens träning

Det var riktigt skönt att vara ute och röra på sig! Vi gick i ca en timme - Puma & Fjant fick köra DW och Besten hade klövjeväskan på. Puma drog 12 kg, Fjant drog 15 kg och Best hade 3 kg i väskan. Nu är alla tre stretchade och masserade och ligger i sin myskoja i sovrummet och mår gott :) Imorgon ska de få testa dra släden, hade egentligen tänkt att göra det ikväll men det var så mörkt ute så jag tar det hellre under dagen imorgon.


Suck!

Det blir då aldrig som man tänkt!

Efter att ha tjaffsat med SKK igår måste jag nu söka ett annat kennelnamn... Att vissa måste vänta till absolut sista dagen för att protestera. Northstaff och Nordstaff's tycker i alla fall inte jag är samma sak. Om det nu var så likt så kunde de ha tagit nåt av de andra alternativen vi skickat in. Och man får tydligen veta efteråt, då man redan betalat in kennelnamnet och publicerat hemsida och allt, att man ska byta namn! Tycker att SKK har ett lite dåligt system - varför skicka fakturan som ska betalas då protesttiden är ute, flera månader i förväg och inte efter att den gått ut om de ändå kontaktar en efteråt om det kommer in ev. protester? Så att folk inte betalar in ovetandes om protesten och kanske redan hunnit fixa en hemsida och allt.

Nåja, det är bara att komma på nya namn vilket är förståss inte det lättaste. Har ni några förslag får ni hemskt gärna dela med er!


Tisdag

Maximal otur - båda våra datorer har pajjat... Jag fick låna Sandras gamla laptop tills vidare, tack gulle du!

Nu när det har kommit snö är det mycket trevligare att vara ute och gå på kvällarna. Best och Puma har fått hänga med på en långprom. Fjanten hade en dejt med Zita. Vi var ute och gick i ca 45 minuter. Zita fick ett DW-pass och Fjant hade klövjeväskan på. Fjant gillar verkligen sin väska och jag tycker att den sitter bra och fyller sin funktion alldeles utmärkt. Här finns den att se, min kamera är ju fortfarande på lagning. Ringde förresten om den idag och de sa att den var på väg till verkstad. Hmmm, det har den varit i över en månad. Kommer aldrig att handla hos den butikskedjan igen, de har helt värdelös service. Sist jag lämnade in kameran tog det över två månader att få igen den fast de lovat att få den klar på 3 veckor...

Imorgon ska vi som går uppödarutbildningen få ett besök av en advokat som själv är uppfödare. Han kommer att prata om hunduppfödning ur den juridiska synpunkten. Jag och Daniel får skriva ner några frågor och funderingar vi har, minnet är ju som känt bra men kort!


nordstaff.se

Nu är hemsidan klar! Klicka på Fjanten i vänsterspalten så kommer ni till den :)

RSS 2.0