Dagens bilder






















Fjant & Mimmi fastnar inte så bra på bild, de har inte tid med sånt...



Utställning i Kalix

Igår var valparna på sin allra första utställning och de skötte sig så bra så! (särskilt med tanken på att jag knappt tränat med dem)

Mimmi - 1kk, HP, BIR-Valp (oplac. i finalen)

Utmärkt helhet och typ. Vackert huvud och uttryck. Korrekt bett. Vacker topline. Korrekt svansansättning. Välutvecklad bröstkorg. Mycket goda vinklar fram och bak. Rör sig bra när hon vill. Mycket trevligt temperament.






Bronx - 1kk, HP, BIM-Valp

Tilltalande helhet. Vackert huvud. Bra överlinje. För närvarande aningen kort i ryggen och idag har något rak skuldra. Bra vinklar fram. Typiskt valpiga rörelser, lyfter frambenen idag högt i rörelse. Bra päls. Bra svansansättning. Välutvecklad bröstkorg. Mycket trevligt temperament.

Efter den långa dagen vägrade Bronxie förståss posera med sin fina valprosett...




Fjant - 1kv, 1kk, HP, BIM

Utmärkt typ och helhet. Goda proportioner i höjd och längd. Korrekt huvud och uttryck. Korrekt bett. Vacker topline. Välutvecklad bröstkorg. Något rak i skuldran. Något kort överarm. Välvinklat bakparti. Rör sig framifrån och bakifrån bra, från sidan OK. Bra päls och färg. Välpresenterad.






Jag är så nöjd med Fjant Isaksson som skötte sig så bra i ringen :) Men valparna är ju bara sååå duktiga! De ska få gå på några fler utställningar för träningens skull innan det är dags för valpklass på officiella - även om valpklass är fortfarande inofficiell så är det kul att ställa i alla fall och få dem bedömda av riktiga domare!

Valpdejt

Mimmi & Bronx hade stadsträning idag (eller ja, igår), perfekt då det var marknad i stan! Det blev en sväng till hundcafét också. Mimmi fick en kompis där i form av en gullig CCD :) Hon skulle bara busa med sin nyfunna vän! Bronxie satsade mest på att tigga vårt fika :p














Bildbomb!

Jepp, vi har nu en ny kamera som är mycket roligare att fota med :D Från&med nu lär det dyka upp massor med bilder här i bloggen - jag har inte riktigt lärt mig alla inställningar än och övning ger ju färdighet ;)
























Onsdag

Morgonen bjöd på migrän... Jag tog medicinen och sov ett par timmar till i hopp om att migränen skulle försvinna. Och det blev faktiskt i alla fall lite bättre.

Kallt ute idag också så dogsen får gå kortare promenader + busa lösa så att de inte fryser allt för mycket. Mina hundar gillar verkligen inte kyla, det blir mest aktivering inne då istället. Jag har börjat klicka in Mimmi och det funkar bra, hon är så lättlärd lillgumman! Vi koncentrerar oss mer på at få bra kontakt och samarbete med henne istället för att lära in massa konster. Hon kan bara basics - sitt, ligg, kom, loss, och så kan hon stå på kommando, kanske inte sådär supersnyggt än så länge men det går framåt! På lördag ska Mimmi och Bronx på sin första inoff. och träna, det ska börjas tidigt ;)

Lilla Mini har det kanonbra i sitt nya hem :) Vi ska ses på utställningen på lördag och träna lite efteråt också. Mimmi och framför allt Fjant lär bli överlyckliga över att få träffa sin kompis!

Bronxie har det toppen han med! Han och Rambo funkar jättebra ihop :)




Lugn & ro...

...men det känns ändå lite tomt här utan tokvalparna!

Både Mini & Bronxie veterinärbesiktades med UA på allt! Vi höll inte på att komma iväg från veterinären för valparna höll på att bli sönderpussade och söndergosade där :)

Lilla söta älskade Mini hämtades på eftermiddagen av sin nya familj - Malin & Fredrik med barnen Elvira & Amelia + söthunden Nova :) Lillan har fått ett toppen hem och allt har gått bara bra där, så skönt! Fjanten saknar sin lilla tjej! Tur att vi lär ses rätt ofta ;)





systrarna M var itne lätta att fånga på bild :p M&M har lite svårt att vara stilla!

Bronxie som fick dejta sin nya mamma och sin storebror tidigare idag fick också flytta till sitt nya hem! Han stormtrivs och sköter sig bra, fantastico! Tack Linnéa & Robin för att ni tar hand om vår lilla kille! ♥

         

Bronx firade inflyttningen med en tupplur, konstant trakkad av Rambo :p


Nästan så att jag kommer att sakna valpslaggisar, haha! Men Fjanten verkar sakna sina små vänner mest, han trivs i rollen som lekfarbror som fisken i vattnet ju!






Måndag

Det gick bra att flyga till Stockholm. Flyget var dock lite försenat men det löste sig i alla fall! Mötet gick också bra :) Hade varit kul om fler kunde komma, men men!

Efter mötet åkte jag och Towe och inhandlade mat, vi var vrålhungriga båda två. Därefter bar det av till Towes mamma som passade valparna. Jag kan säga att jag var helt slut efter att ha umgåtts med de tre yrvädren. De är så härliga men de kan vara riktig pain in the ass när det är flera, haha! Höjdpunkten var självklart att träffa världens bästa Benni ♥



Efter massa surr & kaffedrickande gjorde vi klart pappersarbetet, fixade med flygburen och åkte mot Arlanda med Mini & Bronx. Flygresan hem gick bra den med, flyget var lite försenad då också men det gjorde inte så mycket. Pupparna fixade flygningen galant! Dock tycke de inte om det norrländska vädret - de ville verkligen inte gå ut i kylan och blåsten och rastas.

De var jätteduktiga när vi kom hem :) Mimmi blev helt tokig av lycka då hon såg sina syskon :D Fjant vart som vanligt helt såld, han älskar alla ju! Till&med GammelBesten som vanligtvis brukar tycka att valpar är low lifes, blev jätteglad åt dem och var riktigt intresserad. Puma var lite skeptisk i början med det lossnade ganska fort. Alla var duktiga och sov hela natten. Valparna besparade mig kiss- & bajstork och det tackar jag för!

Det blev dock en lite tidig morgon för oss idag då Mimmi väckte alla strax efter kl.7. Då var det bara att gå upp och gå en promenad med alla tre puppar, rasta de stora och ge alla frulle. Efter frukosten fick alla vila en stund, de vuxna sover än och de små har precis varit ute på en rastrunda.

Jag ska försöka vila en stund, jag är fortfarande helt trött. Sen ska jag ta tag i städningen - Daniel & dogsen stökade till det hemma i helgen som förväntat. Kl.15 ska jag till ATG Kliniken och vet.besikta Mini & Bronxie. Sen kommer Bronxies nya mamma och hämtar honom :) Och sen är det Minis tur att träffa sin familj!

Nya halsband

Efter utbildningen åkte jag förbi Storheden och passade på att titta in på Djurmagazinet. Hittade två jättefina halsband till tjejerna! Köpte ett stort till Mimmi som hon kan ha när hon blir större. Det har ju kommit ut en ny kollektion som är väl sådär, så jag pasade på att inhandla de fina halsbanden nu medan de finns att köpa :)





Även Bronxie har fått en nytt halsband, han kommer att vara så snygg i det!




Helg :)

Gårkvällen och nästan hela dagen idag spenderade jag i Luleå där jag gick L2an. Det har varit mycket trevliga och lärorika dagar, jag är så nöjd! Jag ska absolut gå L3an också :)

Idag fyller jag år! Men jag känner inte för att ställa till med firande. Jag är rätt trött efter utbildningen och det blir att lägga sig tidigt ikväll då jag har en fullspäckad dag framför mig imorgon ;) På FM flyger jag ner i Stockholm, ska på Amstaff Klubbens årsmöte med Towe & Tina. Ska hänga i huvudstaden hela dagen sen innan jag åker hem med Mini & Bronxie.


Jag har äntligen haft kameran i beredskap för att få någorlunda OK bild på dogsens morgonmys. De är bara så gosiga på morgnarna, älskar dem!
(Mimmi är nånstans under täcket)








Äntligen fredag! :)

Gaaah! Skrev ett inlägg nyss som bara försvann :S

Nåväl. Ikväll ska jag till Luleå och gå SBK's L2a. Utbildningen fortsätter även imorgon! Jag fyller tydligen år då men det gör inget, det är inte lika noga med födelsedagar längre faktiskt. Jo, hundarnas men inte våra :p Man får tyvärr inte ta med sig hund i kurslokalen så mina bebisar får stanna hemma med husse som har lovat att komma hem tidigt från jobbet ikväll.

Jag är fortfarande förkyld så jag får knappra lite Panodil så jag mår bättre till ikväll. Hundarna får en rätt lugn dag idag med aktivering inne och busstunder ute. Vi hade samma upplägg igår och de klagade inte :)


Vill ha!


Hur fin är inte denna hundmatskål? Finns med både Prince och Pinsess på. Jag hade lätt inhandlat såna till mina dogs! Men då skulle jag behöva köpa ett par uppsättningar extra då saker och ting har tendens att gå sönder här. Det är så surt att behöva byta ut 4 st av varje då något går sönder - alla måste ju ha samma, så är det bara!

Skålen är av märket Chacco och finns att köpa bl.a. här!



Bronxie








Onsdagen

Idag har jag varit ledig! Synd dock att det varit rätt kallt... Men det blev många kortare utevistelser för hundarna istället :)

Fjant & Puma har fått härja otaliga gånger på ängen! De två är helt tokiga - de kan springa hur länge som helst ju!





Mimmi har fått gå ett godisspår idag och var sååå duktig! Längtar till våren då vi ska börja med viltspår! Jag tänker satsa på Sveriges yngsta AST med SVCH-titeln med lillan, så är det bara!



Klick & trix med Besten, alltid lika uppskattat! Har fått ordning på hans glädjeskällande också :)

Ikväll hade jag ett trevligt besök. Mimmis syster Mini ska flytta hit upp till Norrbotten, kul! Och Bronx flyttar till Linnéa & Robin :D Helt jävla perfekt!!! Kommer hem med syskonen sent på söndagkväll och de ska vara här till måndagkvällen. Så det lär bli en bildbomb på Mimmi, Mini & Bronxie här i bloggen då ;)


Tisdag - vilken dag!

Skola idag. När jag kom hem höll jag på att aktivera hundarna för fullt så att de skulle vara helnöjda innan jag skulle iväg på föreläsningen som ingår i uppfödarutbildningen.

Buspromenad med Puma & Mimmi i skoterspåret. Tjejerna var helt busiga :) Puma höll på att skutta som en galning och plumsa i djupsnö. De åt säkert 3 kg snö var också... Knasbrudar!



In med tjejerna - sätta kameran på laddning - ut med Fjanten. Lillen fick pulsa i snön. Han fick jobba hårt! Han var helt lycklig, det är ju så kul att kämpa sig fram i djupsnö och gräva upp halva ängen för att hitta sin älskade Kong :p Vi gav oss då Fjanten började frysa - han var helt täckt i is och snö och gick på klorna i princip då han hade massa snö mellan trampisarna, haha!

Besten fick gå en långprom i skogen. Linnéa och Rambo gjorde oss sällskap. Besten som inte träffar Rambo så ofta var skitglad åt honom så han var lite småjobbig i början. Sen gick det lugnt och fint. Han ignorerade till&med Rambos försök att naffsa honom i läpparna :p









Kvällens föreläsning med Lars Steinwall på Djursjukhuset i Gammelstad var heeelt världsbäst! Vi var där i nästan 4 timmar istället för 2 som det var planerat. Jag tog massa bilder och filmade så det kommer väl upp ett inlägg om det här snart ;) Vi pratade även om HD och han fick se våra hundars plåtar + kompisens hunds plåtar. Det var kul att höra att det jag trott stämde :D

Jag är fortfarande helt hög av all ny kunskap mitt huvud fyllts med efter denna kväll! Ska ta en kopp té, sen är det bedtime här!


DW

Fjanten har varit på en DW-runda idag. Han fick dra 20 kg i 50 minuter. Ska nog öka på lite nästa gång så han får jobba lite mer. Ella & Puma gjorde oss sällskap och Fjanten försökte busa och skutta med Puma då jag kopplade lös honom men jag förklarade för honom att det inte var OK - har man sele på sig då ska man jobba, inte härja!










Lyckliga busiga hunden :)
















Vilken härlig dag!

Sol, massa sol och bara 1-2 minusgrader idag! Helt fantastico!

Mimmi ville ut vid 9-tiden... Efter en kort rastprom gick vi och la oss igen och somnade om en stund. Skönt som bara den med sovmorgon ju! Dogsen har fått vila en stund efter frukosten sen gick jag en DW-runda efter skoterspåret med Best och Puma. De fick jobba på bra! Det gick rätt tungt och de var sååå nöjda så!













Efter massage + stretch för B&P, tog jag ut Fjanten på en premiärtur med sparken. Jag försökte förgäves få honom att förstå att han skulle springa framför sparken... Så han fick springa bredvid istället och jag fick sparka utan draghjälp. Nästa gång ska jag koppla honom med Puma eller Best för de vet precis vad det går ut på, de får helt enkelt dra med honom tills han förstår :p



Mimmi har fått busa ute i snön, det tycker hon är kul! Mötte Linneá med Rambo och Mimms blev helt tokig och Rambo med! Mimmi var ju inte direkt imponerad av R första gången de träffades men nu är hon hur glad som helst åt honom :D De två har många lekstunder framför sig ;)





Jag är helt slut efter att först ha gått i ett upprivet skoterspår och sedan sparkat för kung och fosterland... Ska ta ut Mimmi på en kissis, sen blir det mys här!


Gårdagen & Lördagen

Igår var jag i skolan i ett par timmar. Efter att ha varit hemma en stund gick jag och PumPum en sväng med Ella och hennes Puma (några bilder finns i inlägget nedan). Puma var sååå stolt över att få ha kläder på sig, hon älskar verkligen det, kul! Pumorna var rätt vilda, det var bara bus i huvudena på dem :D

GammelBesten fick ett DW-pass efter skoterspåret. Nog finns det fortfarande en hel del go i gamlingen! :) Han fullkomligt älskar alla träningsformer, så jäkla härligt att se!



Det blev i vanlig ordning massa skoj & bus för småttingarna. Fjant & Mimmi är helt oskiljaktiga! Och Puma har ju tagit på sig rollen att vara deras mamma så stackaren blir helt slut av att hålla reda på sina "barn". Alla tre var helt utslagna på kvällen!





Jag passade på att fixa & dona då dogsen gått och lagt sig. Slutförde mitt städprojekt samt sydde bäddar till mina monster :) Måste fota bäddarna sen så ni får se hur de blev, jag är då supernöjd med dem och dogsen klagar inte heller!

Även idag bjöds vi på superhärligt väder! Solen har varit framme hur länge som helst och nu känns det som att våren är inte allt för avlägsen :) Idag tar vi det vara lugnt och bara är, den här helgen är jag ledig och vill såklart passa på att ha quality time med min lilla familj och även vila upp mig. De kommande veckorna & helgerna är alldeles fullspäckade. Som tur är, är det bara roliga saker jag ska göra så jag ska egentligen inte klaga ;)






Lilla hjärtat njöt också av solen! Dessutom slapp hon ha på sig det "hemska" täcket!


Min stora Prinsessa!








Min lilla Prinsessa!






Torsdag

Det blev en tidig morgon för åtminstone mig, mina lata betonggrisar låg ju kvar i sängen och sov en bra stund efter att jag gått upp. Efter frukost och promenad med dogsen åkte jag till skolan. Tanken var att hämta upp Fjant & Mimmi efter skolan och träffa en som är intresserad av att vara fodervärd åt Bronxie men jag ändrat mig då jag stötte på tjejens blogg och blev helt avskräckt! Förstår inte hur folk tänker ibland och om de ens tänker! Well well, nog om det!

Istället spenderade jag ett par timmar ute med dogsen :) Gick en runda med Besten som fick vara lös och skutta runt, det var uppskattat! Passade på att göra några lydnadsmoment också och han var heeelt lycklig :D Det är så kul att träna med honom då han verkligen visar att han tycker att det är enormt kul :) Vi lekte även med kongen, hans favvoleksak som har hållit otroligt bra (för inget annat komemr ut helt ur Bests mun, han är en demoleringsmaskin, så är det bara)












Best fick passa Mimmi och kolla på Animal Planet medan jag var ute med Puma & Fjant. Vi var ute i nästan en timme. Fjanten fick ett DW-pass medan PumPum fick skutta omkring och äta snö och njuta av livet. Det gick tungt att gå i skoterspåret som dessutom var täckt med ny snö. Fjanten kämpade på bra och jag med! Har fortfarande ont i vaderna mina!














Best & Mimmi låg och sov när jag kom hem med Pum & Fja. Puma gick och la sig på en gång och kröp in under filten, stackarn blev ju lite frusen! Fjanten fick massage & stretch, sen följde han Pumas exempel. Alla fyra ligger fortfarande och snarkar :) Och jag ingentinglar för fullt!


Smått&Gott

Det blev som sagt lite hundshopping idag och här är grejjerna jag köpt :)



Tags till halsbanden, Mimmi fick likadan som Puma (bild), pojkarna fick blåa :)




Mimmi fick två utställningshalsband - ett snake och ett guldigt med Swarowski!




Besten fick ett diskret ROGZ-halsband, han är inte så mycket för färg & bling ;)


Onsdag!

Jag har varit tråkig och pluggat hela förmiddagen, dogsen klagade dock inte - de tackar inte nej till sovmorgon precis!

Efter promenad och frukost tog jag med mig valparna och åkte till Luleå en snabbsväng. Mimmi har fått lite mer miljöträning. Vi åkte förbi Sandras jobb på vägen hem och Mimms har fått besöka hundtrimmet :) Lite hundshopping blev det som vanligt... Varför är det så kul att handla till hundarna?! Bilder kommer senare ikväll ;)

Kameran följde med idag, här är mina röda bebisar - Fjanten & Mimmi ♥
















V6

Japp, då var det en ny vecka!

Lilla Mimmi blir 4 månader idag så nu har hon åldern inne för att börja ställas ut i lilla valpklassen :) Hon är jätteduktig på att stå fint så vi måste bara jobba lite mer på att hon ska trava bredvid mig i utställningskopplet så blir det nog en utställningshund av henne också ;) Hon är riktigt lättlärd så själva uppvisningen borde hon fixa galant! Sen får vi ju se vad som blir av henne exteriört, än så länge ser hon lovande ut.

Vi var riktigt segstartade imorse, jag vet inte hur länge jag låg kvar i sängen och gosade med dogsen innan jag tvingade mig själv upp, pälsade på mig och gick med dogsen runt ängen. Efter att ha ätit frukost åkte jag till Lleå med dogsen och hälsade på Daniel på jobbet. Mimmi fick socialträning i verkstaden. Hon fick gå i gallertrappor och fixade det galant :) Hon reagerade positivt på alla oljud - nyfiken och framåt, precis som en amstaff ska vara! 

Jag passade på att gå och kolla i några affärer då vi ändå var i "storstan". Det blev som vanligt att köpa hundgrejjer, haha! En ny matskål till Fjanten inhandlades då han lyckades välta sin gamla från köksbänken så den kraschade... Den lille terroristen tar bara sönder både sina egna och andras saker :/ Köpte även en hel del hundgodis och tugg så nu klarar vi oss ett tag. 

När vi kom hem igen gick jag kortare prom med hundarna och gav dem middag innan jag stressade iväg till uppfdarutbildningen. Mimms fick flja med oss dit också. Kvällens tillfälle snarkade hon sig igenom i Daniels knä. Sen vaknade hon till liv igen då hon fick sitta hos Maria och pussas & kramas.



Nästa måndag börjar vi med sista delen - Beteende, ska bli riktigt kul! På tisdag ska vi ha studiebesök på Djursjukhuset också :)

Besten har fått massa ensamtid med husse ikväll medan jag ringtränade dem små. Det går bara bättre och bättre med Fjanten, riktigt kul! La på även lite lydnad och han blev helt slut i dumma huvudet :p Vi härjade ute en stund sen gick han och la sig direkt, kroppen & knoppen pallade inget mer. Puma fick pulsa i djupsnön som bara den! Vad hon kämpar! Hon blir verkligen sååå lycklig av att arbeta fysiskt. Avslutade med lite lydnad och det gick klokrent. Puma är alltid som bäst att träna lydnad med då hon fått köra slut på nästan all energi i kroppen.

Nepp, nu ska jag sluta nattuggla! Måste verkligen gå och lägga mig, ska ju till skolan imorgon!


Söndag

Imorse blev det tidig uppstigning. Efter snabbfix och frulle packade jag Mimmi i bilen och åkte mot Skellefteå. Det gick bra att köra, Mimms va bara lite uttråkad i bilen... Efter några om och men hittade jag dit jag skulle. Mötet gick jättebra och Mimmi skötte sig finfint, hon bara låg och mös i mitt knä :) Och givetvis har hon lyckats charma alla där!

Efter mötet träffade jag Camilla och hennes hund, vi åkte mot brukshundklubben och gick en runda och Mimmi och hennes tik fick busa. Perfekt då Mimms vart riktigt trött och sov hela vägen hem! Jag tror att lille B kommer att få det superb hos Camilla! Ska ringa och ge henne beskedet ikväll ;)

Jag är trött, så trött efter denna dag. Mitt huvud är alldeles slut på fungerande hjärnceller känns det som, haha! Det blir nog att lägga sig tidigt ikväll, det blev ju inte så många timmars sömn inatt, i need some rest!!.

Hoppas att ni alla haft en trevlig helg för det har definitivt vi gjort!


Hos mami :)

Det blev att vi alla åkte till mamma och åt middag :D Maten var hur god som helst och dogsen skötte sig fint. Jag har ju varit lite hemlig med att vi skaffat Mimmi så mamma, hennes sambo & lilsis visste ingenting och blev överraskade idag! Nu tycker de att Puma ska få bo hos dem men de kan ju drömma vidare, PumPum är vår bebis!



Fjanten tog en liten vilopaus efter att ha tiggt under matlagningen



det blev en hel del intyck för Mimmi så hon slocknade i sin bilväska...



Puma bröt mot hundförbudet i soffan och försöker göra sig osynlig



"Titta på mig, jag är ju söt! Får jag smaka en liiiten bit?.."












Helg!

Så skönt det var med sovmorgon :) Dogsen har varit så mysiga och låg kvar länge i sängen och gosade med oss. När det började nalkas frukost var de snabba på att skutta upp!




Besten har blivit lite missfärgad på hakan av blodpulvret, det ser inte så himla fräscht ut... Jag brukar torka av hundarna kring nospartiet efter maten så att de inte blodar ner hela lägenheten. Besten ska iaf få tvätta fejjan ikväll!

Idag ska vi åka och hälsa på hos mami :) Vet inte än om Daniel & Best ska med, jag ska iaf ta med mig Puma & valparna. Och så ska jag försöka komma ihåg att ta med mig kameran också!






Mina gamlingar börjar bli gråa! Bestens nos är inte längre vit utan är silvrig och så början han bli grå på kiderna och ögonbrynen ♥ Så jäkla sött!!.


Pyssel

Jag är så nöjd med mitt senaste köp - 4 st krokar som man kan antingen sätta i bilder på hundarna eller lappar med deras namn på. Så praktiskt då man alltid har massa koppel och halsband att hålla reda på!




TGIF!

Igår var vi ute nästan hela kvällen :) Mimmi & PumPum busade ute ett antal gånger. Puma pulsade i djupsnö och var sååå lycklig. Mimmi är en tuff liten skit så hon kastade sig i snön efter Puma och vad hon kämpade! GammelBesten fick ett DW-pass medan Fjanten lunkade på bredvid med klövjeväskan på. På vägen hem mötte vi Pia och hennes två hundar så vi stannade till och surrade en stund. Fjant blev skitsur på mig när jag gick och hälsa på GDn, jag är minsann hans mamma så jag ska inte klappa andra hundar. Han bara satt och tittade surt på mig och pep lite då och då. Han är så söt Fjanten! Vi lämnade Best & Fjant hemma och gick en sväng med Pia. Jag fick ta GDn, en helt underbar hund! Lite tillbakadragen men det tar sig!

Idag blev det att gå upp tidigt, mata och rasta alla hundar och åka till skolan. Efter skolan åkte jag hem och plockade upp Fjanten & Mimms och åkte till veterinären för vaccination. Mimmi tyckte att det var jättekul att vara hos veterinären :D Jag har faktiskt tur för alla mina dogs tycker att vet.besök är bland det roligaste som finns.

Nu är vi hemma igen! Det blir en lugn dag för oss, dogsen verkar vara lite sega. Gick ut med Fjant och tänkte ta en långpromenad men han visade klart och tydligt att det blev för kallt om tassarna så det blev bara en kortis.




Fjanten & Mimmi - Me & MiniMe ♥


Torsdag 4/2

Idag fick jag stanna hemma från skolan, Mimms var lite dålig i lillmagen så jag ville inte lämna henne själv i 1½ timme. Hon är iaf mycket bättre nu så förhoppningsvis kan jag åka till skolan imorgon!

Best, Puma & Fjant har fått varsitt lydnadspass idag och de var duktiga allihopa! Fjant & Mimmi har fått lite ringträning också. Hon är jättelättlärd den lilla, jag är imponerad! Till&med Best fick ringträna för skojs skull och han tyckte att det var superkul, allt nytt är ju spännande liksom :) Det blev även massa lek & bus här! Alla fyra var helt tokiga och höll på att jaga varandra, Mimmi hänger inte riktigt med men hon försöker allt hon kan :)

Fick tråkiga nyheter från en kompis... Livet är bra orättvist ibland! Skickar massa tankar och styrkekramar till er! ♥


Update!

Oj, ser nu att jag inte bloggat på drygt 4 veckor! Skärpning!

Det har, inte så oväntat, varit full rulle här precis som vanligt. Jag har dessutom börjat plugga! Det går fint i skolan och jag trivs kanonbra, kan det bli så mycket bättre?.. Det funkar utmärkt med hundarna också då jag är på skolan bara ett par timmar om dagen så att de slipper vara hemma själva så länge.

Jag & Daniel är snart klara med Uppfödarutbildningen :) Nu håller vi på med Genetik och det är bara Beteende kvar. Utbildningen är väldigt lärorik och det är fantastiskt kul att gå den! Så det kommer att kännas helt konstigt sen när vi är klara att inte spendera varje måndagkväll på Studiefrämjandet.

Fjanten har fått hänga med mig på en handlerkurs också då vi fått massor med tips på hur man ska bli ännu bättre på att visa hund. Hans älskade Tyra med matte Helena var också med :) Det blev en lång men sååå rolig dag och både jag och Fjanten var helt slut när vi kom hem. Jag törs inte säga hur många varv vi sprungit under dagen!




Jag har även hunnit utbilda mig till ringsekreterare! Fixade provet galant med 36 poäng av 36 möjliga :D Nu ska jag bara auktoriseras vilket innebär att jag måste göra 2 st elevtjänsgöringar och 3 st aspiranttjänstgöringar. Elevtjänstegöringarna har jag redan bokat och planerat in :)

Och så har vi fått tillökning i familjen! En liten amstafftjej har flyttat in här :D Benniwise Baby-Ruff aka Mimmi (e: Thunder Rock's Under-Taker, u: ROJCH Srcky's Bad Moon Rising For Thunder Rock's). Det blev att åka så långt som till Skåne för att hämta henne men det var hon absolut värd! Mimmi är alldeles underbar ♥




De närmaste veckorna är fullbokade här och jag ser verkligen fram emot dem! Vill inte riktigt avslöja allt än - saker och ting har ju tendens att gå åt skogen om man hoppas och längtar för mycket...

Nä, nu ska jag och dogsen äta frukost! Ha en bra dag allihopa!

RSS 2.0